VOORBEREIDING VAN UW NALATENSCHAP VRAAGT OM MAATWERK

Ieder mens is UNIEK! Dat brengt met zich mee dat iedere situatie anders en vraagt om maatwerk. Specifiek voor u een advies dat zowel juridisch als financieel op maat gesneden is, op uw persoonlijke situatie en uw wensen. Het belangrijkste uitgangspunt is: Een advies/plan dat past bij wie u bent en dat aansluit op uw eigen wensen.

Ik ga samen met u kijken naar uw situatie en wensen. Aan de hand daarvan maak ik een plan dat zowel juridisch als financieel optimaal hierop aansluit. In begrijpelijke taal bespreek ik dit met u. Hiermee heeft u dan de bouwstenen om bij de notaris een op maat gesneden testament te laten opmaken. Als u wenst behoort de coördinatie met de notaris tot de mogelijkheden. Het is fijn om te weten dat ik u kan ontzorgen met mijn begeleiding.

HET PLAN

    sail
  • We maken een scenarioberekening voor een leuk leven. We brengen uw persoonlijke en financiële situatie in kaart. Wat zijn uw inkomsten en uitgaven en wat houdt u daarvan over? Is dit voldoenden om in het levensonderhoud te voldoen voor nu en later? Welke wensen heeft u nog voor in de toekomst? Moet u stappen ondernemen of is alles goed geregeld denk aan lijfrente en pensioenopbouw. Deze planning geeft inzicht in hoeverre de doelen en wensen haalbaar zijn en wat u eventueel nog moet doen om deze te bereiken.
  • Hoe is uw relatie samengesteld? Is het slim om uw relatievoorwaarden aan te passen? Gehuwden, geregistreerde partnerschappen, met of zonder huwelijkse voorwaarden. Huwelijk voor of na 2018 aangegaan. Samenwoners met een samenlevingscontract. Alles wat u beschreven hebt heeft dit ook het gewenste effect bij scheiding en overlijden? Eindigt je relatie door overlijden of scheiden, hoe is het dan geregeld met uw pensioen, woning, verdeling inkomen, enz. En dan de samengestelde gezinnen verdienen een extra goede check-up hierin.
  • We hebben nu gekeken hoe u een leuk leven kunt leiden, gekeken naar eventuele aanpassingen in uw relatievoorwaarden. Dan kan er nog een groot deel aan erfbelasting verschuldigd blijven. Met een testament op maat kunt u nog meer erfbelasting besparen. Welk testament past het beste bij uw wensen en situatie, er zijn vele varianten met mooie opties daarin te bedenken. Zijn er clausules nodig in het testament om nog beter bij het doel uit te komen denk aan opeisbaarheidsgronden vordering kinderen b.v. als ouder naar zorginstelling gaat, opvullegaat, in/uitsluitingsclausule, scheidingsclausule, uitsluiting ouderlijk vruchtgenot, enz. Ik leg alle varianten die van toepassing zijn voor u aan u voor. En natuurlijk kijken we ook of u wel een testament nodig heeft of dat het bij wet ook goed geregeld is. Dit is een puzzel die ik graag met u uitzoek zodat u bij de notaris een op maat gesneden testament kunt laten opmaken. Mogelijk is uw testament al jaren geleden gemaakt. De wetgeving en uw wensen zijn in tussentijd verandert, past dat testament nog wel bij uw situatie?

schenkingsplan

  • De bovenstaande stappen hebben al een mooi overzicht gegeven hoe uw nalatenschap eruit kan zien. Heeft u wensen om bij leven al te schenken om uw kinderen op weg te helpen, of omdat u opgenomen wordt in een zorginstelling, of om erfbelasting in de toekomst te verminderen. Dan kunnen we samen kijken naar een schenkingsplan. U kunt op vele manieren schenken hierin zijn vele varianten mogelijk. Samen met u kijk ik naar wat mogelijk goed past bij uw ideeën
Persoonlijk levensdossier
Levenstestament
Estate Planning is een goede voorbereiding van uw nalatenschap
Executele Afwikkeling van een nalatenschap
Over Linda
Linda's werkwijze
© 2023 Linda van den Heuvel. All rights reserved.